Dat Shiatsu mij zo aanspreekt, ligt verborgen in voor mij essentiele kenmerken van de oosterse genees- en denkwijze.

Pak klachten aan bij de oorzaak en niet het bestrijden van de syptomen.

Dit ben ik

Ik ben geboren in het midden van het land en op mijn 18e naar Brabant verhuisd voor een studie. Ben getrouwd en we hebben twee prachtige kinderen die inmiddels het huis zijn uitgevlogen.

Onze zoon leed van baby af aan, aan astmatische bronchitis waardoor hij de ene na de andere antibiotica kuur kreeg. Toen dat niet meer hielp was alleen nog de prednison een oplossing.
Tot dat ik zelf op een punt kwam..tot hier en niet verder. Er moet meer zijn dan alleen maar medicijnen. Zo kwam ik terecht bij Shiatsu Therapie. Ik merkte dat met een andere kijk en benadering, zijn klachten uiteindelijk minder werden. Er werd gezocht naar de oorzaak en niet alleen het bestrijden van de symptomen. Voor mij ging een hele nieuwe wereld open. Ik begon te lezen over Chinese Geneeswijzen en Shiatsu en ben hier nooit meer mee gestopt. Wat mij aansprak lag verborgen in voor mij essentiële kenmerken van de oosterse genees- en denkwijze. De hele mens wordt behandeld, lichaam en geest en omdat de gezonde mens als uitgangspunt wordt genomen.

Ik besloot om naast mijn gezin en werk met een opleiding voor Shiatsu therapeut te beginnen. Na 4 jaar studie ben ik afgestudeerd als Shiatsu Therapeut bij de Academie voor Oosterse Geneeswijze, Qing Bai.

Inmiddels heb ik al heel wat jaren mijn eigen praktijk waar ik vrijwel full-time werk. Daarnaast volg ik nog steeds allerlei bijscholingen zoals op westers medische basis, psychosociaal basis, de Japanse behandeltechnieken, Chinese voeding, burn-out.

De mensen die mijn praktijk bezoeken variëren in leeftijd van 8 tot 80 jaar en variëren in klachten. Dit maakt het werk zo mooi. Ik ben dankbaar dat ik dit werk kan doen. Van je passie je beroep maken klinkt erg cliché maar het is echt zo.

Over mij

Educatie

2006

Diploma voor Shiatsu massage

2008

Afgestudeerd als Shiatsu Therapeut

2008

Vakopleiding Chinese Geneeskunde

2009

Westerse Medische Basis

2010

Shiatsu wondermeridianen

2011

Chi Nei Tsang orgaanmassage

2011

Tok Sen Ancient Thai Therapy

2013

Shiatsu Burn-out

2014

Voeding en overgewicht

2016

Westers Medische Basis, CPION

2017

Psychosociale Basiskennis, CPION

2017

Japanse technieken

2017

Japanse technieken Treatment of infertility